Serie:J18 Division 1 C Västra   Tabell >>
Samling:13:00, Ishallen alt 14.00 i Arboga.
Referat: IFK Arboga - Kumla Hockey
VINST!
2022-11-28 09:19

Äntligen fick J18 jubla igen!

J18 har precis som J20 haft det tungt den här säsongen, endast en vinst i seriespelet så här långt. Mötet med Arboga var det andra i serien, det första slutade med en snöplig förlust på hemmaplan.

Likt tidigare matcher är det Arboga som tar ledningen i matchen men J18 kvitterar innan perioden är över. Arboga är bättre i första perioden och det var nästan läge att ta fram den stora hårfönen i första periodpausen, det blev den mindre varianten och ett nytt J18 som kom ut till den andra perioden. J18 tar ledningen med 1-2 efter bra jobb i Arboga zonen, man checkar fast Arboga och får in pucken på mål, den andra returen går in till 1-2.

Arboga kommer tillbaka i matchen och tar över matchen sista tio i andra perioden.

I tredje kommer Arboga ut och sätter full fart och är nära att kvittera direkt, nästa mål kommer att bli matchavgörande och den här gången är det J18´s tur att göra ett avgörande mål. 1-3 avgör mer eller mindre matchen och J18 kan göra både 1-4 och 1-5 innan Arboga kan reducera till 2-5 i slutet på matchen. Det blir sista målet i matchen och J18 tar en efterlängtad vinst!

Det var ett tag sedan så det var en stor lättnad efter matchen både bland spelare och ledare. Nu får vi lite arbetsro i veckan inför nästa match som är mot Västerås borta nästa söndag.

Mycket bra jobb av hela laget i den här matchen!