Samling:12:45
VINST IGEN!
2023-01-29 07:41

Seriespelets andra vinst kom i mötet med Åmål på hemmaplan!

Förlusterna har varit många den här säsongen! Endast en vinst i bagaget hade J20 när Åmål gästade Kumla i lördagens match.

Mötet i Åmål avgjordes redan i första perioden då J20 satt kvar i bussen och det fick inte hända igen. Lärda av läxan så öppnade J20 starkt och tar ledningen tidigt i matchen, första perioden är riktigt bra, kan vara den bästa den här säsongen.

Inledningen på den andra är inte sämre och vi får se säsongens hittills snyggaste mål.

Alvin Hjalmarsson får en klockren sargpass från Max Ljungdahl på bortre blå, Alvin kan åka rakt in i passningen och har farten med sig in i zon när han kommer in på högerkanten. Istället för att bryta in på mål som man oftast gör snärtar han upp pucken i första krysset och vi har 2-0 på tavlan!

So far so good.

Men Åmål jobbar sig in i matchen och J20 ser nervöst ut och när Åmål reducerar till 2-1  blir det stirigt i framförallt egen zon.

2-2 och nu är det inte mycket som stämmer och när Åmål gör 2-3 så kommer timeouten som ett brev på posten. J20 har tappat matchen och tar konstiga beslut i egen zon vilket bäddar för Åmåls vändning av matchen.

Timeouten får önskad effekt och J20 kvitterar omgående till 3-3.

Dessvärre gör Åmål 3-4 kort därefter innan J20 återigen kvitterar till 4-4 som står sig perioden ut.

Likaläge inför tredje perioden något laget inte varit med om tidigare under säsongen.

10.49 in i perioden tar J20 ledningen med 5-4 och 3 poäng inom räckhåll.

Åmål vill dock annat och kvitterar 3 minuter senare till 5-5.

J20 får chansen att avgöra matchen när Åmål drar på sig en utvisning efter 16.41 men schabblar i anfallszonen och Åmål kan istället kontra. I kontringen drar J20 på sig en utvisning + ytterligare en för abuse. Istället för att få spela powerplay 5 mot 4 får nu J20 spela box 3 mot 4 i 20 sekunder och sedan 3 mot 5 resten av perioden. I det läget var det nog inte många som trodde på poäng när Åmål får avsluta tredje perioden i powerplay 5 mot 3.

Men J20 spelar ett klockrent 3 mot 5 spel och Åmål tillåts inte att få något jätteläge att avgöra.

5-5 står sig perioden ut och när övertiden börjar är det en sekund kvar på 3 mot 5 spelet och sedan 5 mot 5 tills en avblåsning kommer innan det blir 3 mot 3 spel.

Det händer inte speciellt mycket i 3 mot 3 spelet, inget av lagen skapar någon jättechans att avgöra och matchen går till straffar.

Emil Andersson inleder straffläggningen och sätter pucken stensäkert i målvakten högra hörn.

Åmål sätter även dom sin första straff.

Svanten Kopp lägger J20´s andra straff men missar, likaså gör Åmåls andra straffläggare.

J20 skickar in lagkapten Jesper Berglund som sätter sin straff och nu hänger allt på Åmåls spelare, ska det bli ytterligare straffar eller vinner J20 matchen.

Hampus Karlsson i J20 målet är följsam i Åmål spelarens dragning och stänger målet och J20 tar två välbehövliga poäng!

Det var en fartfylld och spännande match. J20 var lite illa ute i andra perioden men redde ut det hela och tar säsongen andra vinst. "Hampe" i målet var grym och belönades med matchens lirare i omklädningsrummet. Hela laget förtjänar beröm för insatsen, ingen nämnd ingen glömd!

Vi tar med oss den sköna känslan när vi sätter oss på bussen mot Surahammar nu på onsdag.