Kumla Hockey5 - 4Västerås IK U/Västerås IK

Serie:J18 Division 1 C Västra   Tabell >>
VINST!
2022-12-23 10:34

J18 skaffade sig en tidig julklapp!

Det tredje mötet lagen emellan och det första på hemmaplan denna torsdag kväll skulle bli en riktig nagelbitare!!

J18 för dagen förstärkt med ett par J20 spelare och full trupp såg på papperet starkare ut än motståndaren som endast hade 13 spelare att tillgå i kvällens match.

Troligen var det underskattning som gjorde att Västerås kunde vinna första perioden med 0-2.

J18 repade mod i andra och vände på matchen på 3 minuter i början på andra perioden!

En smakstart och Västerås tvingas till en timeout.

Där tog det roliga slut för J18 i andra perioden, domaren hittar utvisning efter utvisning och till slut kan Västerås kvittera till 3-3 efter 14.49 och J18 är tillbakapressat! Resterade tid i andra perioden får J18 slita för att inte åka på ytterligare mål i baken.

Tredje perioden blir en jämn historia där Västerås tar ledningen redan efter 48 sekunder och J18 tvingas nu gå ner på folk och forcera fram en kvittering, förlust i denna match fanns inte på kartan!!! Reduceringen av manskap lönar sig och J18 kvitterar 3 minuter senare till 4-4.

14.05 in i perioden får J18 sitt första och enda powerplay i matchen och ett gyllene läge att ta ledningen. Dock vill inte powerplay spelet fungera och man skapar egentligen inte någon riktigt bra möjlighet att ta ledningen. Lagen byter nu chanser med varandra under resterande tid av perioden och när slutsignalen går så har vi 4-4 på tavlan och säsongens första förlängning!

Direktiven är solklara, vinn tekningen och var rädda om pucken, något J18 lyckas med och efter några vändor i egen zon för att hitta en bra väg ut så kommer avgörandet 38 sekunder in i förlängningen. Trym Hedelind kommer loss på kanten och bryter in i zon och skjuter i skäret, något som Västerås målvakten troligen inte förväntade sig då han kapitulerar och J18 har säkrat bonus poängen och vinsten!

Detta var en vinst som satt långt inne! Trots att Västerås bara hade 13 spelare så stretade dom emot bra och J18 fick verkligen jobba för poängen!

Vinsten innebar att både J18 och J20 går på julvila med varsin vinst denna  vecka.

Lagledningen önskar hela laget God Jul och tack för insatsen i kvällens match!