2022-11-04 21:49

Äntligen fredag igen efter en intensiv höstlovsvecka!

Det har varit full fart nere i Ica Maxi Arena denna vecka. Från tidig morgon till eftermiddag har 35 av Kumla Hockeys ungdomar, födda 2007-2012,deltagit i Höstlovscampen. Ledare för denna camp har varit KH J20 tränare Tomas Olofsson och A-lagstränaren Robert Bergh som tillsammans med spelare från a-laget samt juniorlagen kört två ispass / dag sedan i måndags. A-lagets och juniorlagens fystränare Linus Andersson har också varit med och kört fys och teori med spelarna. Annica har gjort en kanoninsatts i cafeterian och sett till att alla har fått mat och dryck så att spelarna har orkat tränat. Veckan avslutades med utvärdering och det som bland annat framkom var att spelarna önskade mer och längre isträning samt mer fysträning.

Grymt bra jobbat alla!

Två av våra seniorlag har spelat match idag fredag. Representationslag spelandes i division 2 vann ikväll borta mot Smedjebacken med 4-2. Matchen var helt jämn efter två perioder, 2-2, innan Kumla avgjorde i sista perioden. Kumlas tränare Robert Bergh kommenterade matchen:
- Kanske inte vår bästa match, men väldigt skönt med tre poäng. Smedjebacken tog ledningen efter 14.42, genom Linus Karlsson framspelad av Leon Larsson och Oliver Nähr Winkel. Efter 9.17 i andra perioden nätade Noah Julin, framspelad av David Harrysson och Samuel Näslund och kvitterade för Kumla. David Harrysson gjorde dessutom 1-2 efter 13.25 på pass av Noah Julin. Smedjebackens Luka Kosmac gjorde 2-2 efter 15.49 på pass av Linus Karlsson och Oliver Nähr Winkel. I tredje perioden gjorde Kumla 2-3 efter 04.46 genom Anton Weiler. Och med bara 47 sekunder kvar satte David Harrysson 2-4. David Harrysson gjorde två mål för Kumla och totalt tre poäng och Noah Julin stod för tre poäng, varav ett mål.
Kumla tar sig an Hallstahammar i nästa match hemma tisdag 8 november 19.00.

Vårat division 3 lag vann hemma mot HC Örnen i en tätmatch efter ha tagit ledningen både med 1-0 och 2-1 i första- respektive andra perioden. Örnen lyckades sedan få in både 2-2 i slutet av andra och 2-3 i mitten av tredje perioden. Kumla reducerade efter 13 minuter och avgjorde sedan genom Hampus Graaf i powerplay play efter 15:55.

Bra jobbat båda lagen!

Nu väntar en helg med många matcher. Imorgon lördag har vi totalt tre matcher, vårat J20 möter Åmål borta. Sedan har vi två hemma match, 11:30 möter vårat U14 köping hemma och U16 tar sig an Örebro hemma kl 14:30. Under söndagen möter U13 Guldsmedshytte hemma 10:45 och 13:30 möter J18 Västerås hemma. För våra yngre ungdomslag är det poolspel på bortaplan denna helg.