ETT LITET FALL FRAMÅT!
2022-11-06 10:50

J20 satte sig på bussen mot Åmål tidigt denna lördag morron för att hämta hem tre poäng.

Under veckan har både J20 och J18 hunnit med lagmöten samt tränat bra så känslan var bra på vägen till Åmål.

Vi har gott om tid att förbereda oss för matchen vilket var ett önskemål från laget som kom fram under lagmötet.

13.00 släpper domaren pucken och Åmål tar tag i matchen direkt!

J20 är inte vakna och Åmål gör 1-0 redan efter 2.51 och efter 6.23 ökar dom på till 2-0.

J20 rycker upp sig men det är Åmål som ökar på till 3-0 innan perioden är slut.

Återigen har J20 satt sig i en brant uppförsbacke då man inte är med i matchen från början! Slarvigt och väldigt onödigt då man i andra perioden tar över matchen helt och är ett helt annat lag. Åmål har dessvärre en stor och bra målvakt som är svår att överlista, J20 reducerar till 3-1 i andra perioden efter 12.51 och 3-1 står sig perioden ut.

I den tredje perioden får J20 en drömstart och gör 3-2 redan efter 34 sekunder, ett turmål som går i en båge över målvakten efter en del ihopslagningar. J20 trycker sedan på men Åmål trycker även tillbaka J20 i perioder i perioden. J20´s ledande spelare får gå hårt och i takt med att tiden går och tröttheten börjar smyga sig in så passar Åmål på att göra 4-2 efter 13.33

Det målet avgör matchen, J20 forstätter att forcera men man lyckas inte gå in pucken, dessutom drar man på sig en sen utvisning när läget fanns att plocka ut målvakten.

Med ca 30 sek kvar av matchen får man chansen att ta timeout och plocka ut Hampus i målet som varit bra. Tiden är knapp och att hämta in två mål på så kort tid blir för mycket för J20.

Sammanfattningsvis så förlorar vi matchen i första perioden, laget är inte påkopplat trots att man fått dom bästa förutsättningarna till att förbereda sig för match. I den andra perioden och framåt så visar laget vad dom kan och börjar även spela så som vi gör på träning, det får vi se som ett fall framåt samtidigt som killarna måste lära sig att spela på det sättet i 60 minuter och inte bara 40 som det var i denna match.

Till nästa match mot Surahammar hemma blir upplägget ett annat inför match för att laget ska vara påkopplat när pucken släpps!